Van Lommel is niet religieus opgevoed maar ziet de mensen die met hem over hun Bijna Dood Ervaringen spraken als zijn leermeesters. Ze hebben hem verrijkt met hun inzichten: Het leven houdt niet op met de dood. Wat wij hiernamaals noemen kan net zo goed hiernumaals heten. Alles is met alles verbonden en daarom is de liefde het belangrijkst.

Pim van Lommel gelooft dat de schepping goed is, zelfs als er slechte dingen gebeuren. Het gaat erom af te zien van macht en bewust om te gaan met jezelf, je medemens en onze kwetsbare aarde.

Van Lommel kiest zijn dierbare tekst uit de tweede brief van Paulus aan de gemeente in Korinte, om te laten zien dat een BDE van alle tijden, plaatsen en culturen is.

2 Korintiërs 5, 6-8
6 Dus wij blijven altijd vol goede moed, ook al weten we dat zolang dit lichaam onze woning is, we ver van de Heer wonen. 7 We leven in vertrouwen op God; wat komen gaat is nog niet zichtbaar. 8 We blijven vol goede moed, ook al zouden we ons lichaam liever verlaten om onze intrek bij de Heer te nemen.

2 Korintiërs 12, 2-4
2 Ik ken een volgeling van Christus die veertien jaar geleden tot in de derde hemel werd weggevoerd – in zijn lichaam of buiten zijn lichaam, dat weet ik niet, dat weet God alleen. 3 Maar ik weet dat deze man – in zijn lichaam of zonder zijn lichaam, dat weet ik niet, dat weet God alleen – 4 werd weggevoerd tot in het paradijs en dat hij daar woorden hoorde die door geen mens mogen worden uitgesproken.

https://portal.eo.nl/programmas/tv/het-vermoeden/gemist/2014/04/13-pim-van-lommel/
Bron: portal.eo.nl

Bron: IKON

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.