In dit filmpje legt Sakina eerst uit waarom ze heeft gekozen voor het onderwerp waarop ze promoveert, en hoe zij de afgelopen jaren als moslima de representatie van moslims in de media heeft beleefd. Vervolgens wordt ingezoomd op een pittige discussie over de BLM-protesten bij het praatprogramma Op1.

Aan de hand van vier fragmenten bespreken Sakina en Tayfun onder meer de woordenwisseling tussen de Rotterdamse raadsleden Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam en Nordin el Ouali van Nida. Daarbij wordt ook gekeken naar de rol die de moderatoren wel of juist niet aannemen, de vraag of niet-zwarte moslims mogen meepraten over anti-zwart racisme, waarom het de hele tijd over Corona ging in plaats van institutioneel racisme en de samenstelling van de gasten aan tafel wanneer gevoelige zaken als racisme worden besproken. Veel kijkplezier!

Moslims op TV met Sakina Loukili (Deel I)

Voor het project Moslims op TV heeft Tayfun Balçik in de zomer drie maanden nieuws over 'de moslims' en/of 'de islam' op Nederlandse TV gevolgd. Het filmpje hieronder met de PhD-studente Sakina Loukili, die promoveert op de politieke participatie van moslims in Nederland, is DEEL I van het gesprek met haar. Binnenkort volgt de rest van het filmpje.In dit filmpje legt Sakina eerst uit waarom ze heeft gekozen voor het onderwerp waarop ze promoveert, en hoe zij de afgelopen jaren als moslima de representatie van moslims in de media heeft beleefd.Vervolgens wordt ingezoomd op een pittige discussie over de BLM-protesten bij het praatprogramma Op1 (https://www.npostart.nl/op1-3-juni-2020/03-06-2020/POW_04675809). Aan de hand van vier fragmenten bespreken Sakina en Tayfun o.a. de woordenwisseling tussen de Rotterdamse raadsleden Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam en Nordin el Ouali van Nida. Daarbij wordt ook gekeken naar de rol die de moderatoren wel of juist niet aannemen, de vraag of niet-zwarte moslims mogen meepraten over anti-zwart racisme, waarom het de hele tijd over Corona ging ipv institutioneel racisme en de samenstelling van de gasten aan tafel wanneer gevoelige zaken als racisme wordt besproken. Veel kijkplezier!

Geplaatst door Moslims op TV op Zaterdag 10 oktober 2020
Bron: www.facebook.com

Over het onderzoek

Moslims op TV is een onderzoek van The Hague Peace Projects. In de periode juni 2020 tot en met oktober 2020 zullen over deze verkenning achtergrondartikelen worden gepubliceerd op Nieuw Wij en op Republiek Allochtonië.

Zie hier het vorige gesprek dat Tayfun had met Tasniem Anwar. Zie ook het interview met onderzoeker Tayfun Balcik: “Ik nodig mensen uit kritisch met ons mee te kijken”

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.