Met de podcast richten de maaksters zich op jonge en oude zoekers én trouwe en lauwe gelovigen. Dus ieder(e gelovige) die ook worstelt met de knopen van het leven en behoefte heeft aan een openhartig gesprek daarover. Iedere eerste maandag van de maand, om 12:00 uur – als de landelijke sirenes loeien – staat er een nieuwe aflevering klaar.

Voorproefje & seksualiteitsknoop

In het Voorproefje dat nu online staat, maak je kennis met Celine en Laetitia, de makers van deze podcast. Deze katholieke vrouwen, die zich ook laten inspireren door andere tradities, vertellen wat ze gaan in doen in deze podcastserie en lichten een tipje van de sluier op van de eerste drie afleveringen.

Maak kennis met Dolle Maria’s (002)

In de eerste aflevering is bijvoorbeeld christelijk seksuoloog Tineke van der Veer te gast en gaat het gesprek over de seksualiteitsknoop. Staat er eigenlijk in de Bijbel iets over seksualiteit? Hoe geef je je kinderen een goede (christelijke) seksuele opvoeding mee? En de religieuze cliënten die Van der Veer heeft, waar worstelen die nu mee? Deze eerste aflevering staat online op maandag 2 mei 2022 om 12:00 uur.

Over de makers

Celine Timmerman (36) en Laetitia van der Lans (56) kennen elkaar vanuit hun werk op het gebied van religie, communicatie en journalistiek. Ze zijn beiden betrokken katholiek maar raken hierdoor ook regelmatig in de knoop. Deze podcast maken ze op persoonlijke titel en in hun vrije tijd, juist omdát ze een podcast als Dolle Maria’s missen.

De podcast is te beluiteren via Spotify, Google Podcasts, Stitcher, Podcast Addict en ITunes. Voor feedback, tips en knoopsuggesties is de podcast Dolle Maria’s te vinden op www.dollemarias.nl en op Facebook, Twitter en Instagram onder de naam Dolle Maria’s.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.