Zondag 23 februari 2020, 16.25 uur, NPO 2:

Rintske Bosma overwon een heftige depressie. Dit deed ze door haar eigen denkpatronen te veranderen en positiever te gaan denken over zichzelf en over de wereld. Met haar bedrijf verkoopt ze nu gekleurde koffie- en thee- bekertjes met positieve teksten erop zoals ‘you can do it’ en ‘you’re wonderful’. En ze geeft trainingen om de werknemers van bedrijven te stimuleren om positiever te denken.

Jacques Klijn was tot 2008 directeur van een multinational. De financiële crisis betekende voor hem een keerpunt in zijn leven. Financieel ging het helemaal mis. Hij had belegd in verkeerde fondsen, raakte veel geld kwijt en knapte fysiek en mentaal. Maar Jacques vond een nieuw pad: hij werd actief lid bij de Stichting Sai Anandam, die werkt vanuit het gedachtengoed van de Indiase leermeester Sai Baba. Op het Brabantse platteland runt de stichting een bibliotheek waar ook spirituele bijeenkomsten worden gehouden.

De tweelingzussen Marjolein en Mirthe Velkers besloten twee jaar geleden het roer om te gooien. Ze maakten van hun passie, boksen, hun beroep. Ze hebben een unieke training ontwikkeld die een combinatie is van mindfulness en boksen. Ze geven workshops aan grote bedrijven, aan mannen in pakken die volgens de tweeling de hele dag alleen maar in hun hoofd zitten. Narsingh volgt een workshop.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.

Advertentie

Kloostercast