Jacobine ontvangt onder andere burgemeester Jos Wienen, commissaris van de Koning Jaap Smit, theoloog Manuela Kalsky, musicus Johannes Leertouwer, burgemeester Marja van Bijsterveldt, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland René de Reuver en dominee Ad van Nieuwpoort. Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door de Protestantse Kerk in Nederland.

Overzicht uitzendingen

Maandag: René de Reuver (23-3)
Als voorman van de Protestantse Kerk in Nederland is hij dezer dagen de dominee des Vaderlands, maar ook voor hem persoonlijk komt het corona-virus heel dichtbij. Wat houdt hem op de been?

Dinsdag: Manuela Kalsky (24-3)
Deze tijd maakt heel veel solidariteit los maar het komt ook aan op innerlijke kracht. De teksten van de Duitse theoloog Bonhoeffer, die zich verzette tegen het nazisme helpt haar.

Woensdag: Jaap Smit (25-3)
Deze tijd bepaalt ons waar het echt op aan komt. Hij denkt vaak terug aan een angstige zeilervaring waarbij de veiligheid van het gezin van zijn stuurmanskunst afhing.

Donderdag: Bright Richards (26-3)
Al tijdens de oorlog in Liberia als klein jongetje kon hij de spanning aan dankzij het samen zingen van Negro Spirituals. Zijn favoriet: God will take care of you. Hij luistert er nu weer heel vaak naar.

Vrijdag: Bastiaan Ragas (27-3)
De stoïcijnse nuchterheid en de dichterlijke nabijheid. Hij heeft ze allebei nodig om in deze tijd hoop te houden.

Zaterdag: Johannes Leertouwer (28-3)
Voor dirigent en violist Johannes Leertouwer is het spelen van de Matthaus Passion is een jaarlijks terugkerend hoogtepunt van vooral beleving van gemeenschap. En dat wordt het meest indringend voelbaar in de aria ‘Erbarme Dich’.

Zondag: Ad van Nieuwpoort (29-3)
Dominee Ad van Nieuwpoort voelt zich in deze onzekere tijd als Jona in de walvis. Het hele bestaan moet gereset worden.

Maandag: Cocky Drost (30-3)
Nu Cocky Drost noodgedwongen al weken met haar gezin thuiszit, ontdekt ze dat het ook een kans is om het te laten schuren in de relatie: maak vooral af en toe ruzie over die kaasschillen.

Dinsdag: Jos Wienen (31-3)
Burgemeester Jos Wienen is onder de indruk van de veerkracht die hij ziet in zijn stad Haarlem. Maar houdt zijn hart vast voor het moment dat het veertje lam wordt…

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.