Raja Alouani is moeder en al jarenlang jeugdhulpverlener en vrijwilliger in Haarlem. In haar werk kwam ze veel kansenongelijkheid en armoede tegen. Ze vertelt kleurrijk over de ervaringen die ze heeft opgedaan tijdens haar loopbaan.

Haar achtergrond kan een toevoeging zijn in de Tweede Kamer. “Je neemt de ervaringen mee van wat je hebt meegemaakt in je leven. Met een andere culturele achtergrond kun je misschien bepaalde dingen beter begrijpen.”

dnvv_Raja-Alouani
Beeld door: Jan Waatze Schuurman Hess

Raja heeft ervaringen met uitsluiting en institutioneel racisme en onderstreept het belang van die ervaring om mensen te kunnen vertegenwoordigen. “Iemand anders kan nooit mijn pijn beschrijven zoals mijn pijn is. Ik kan het beste mijn eigen pijn beschrijven. Iemand anders kan het ook vertellen, maar dat zal nooit hetzelfde zijn als iemand die weet waar je het over hebt, die dingen zelf ervaren heeft.”

Ook als moeder ontdekte ze wat institutioneel racisme inhoudt. Dit maakt dat ze er klaar voor is om zich verkiesbaar te stellen en de stem te vertolken van al die mensen waarmee ze gewerkt heeft. Wat zijn de plannen van GroenLinks om racisme en armoede te verdrijven?

Beluister de vierde aflevering van de podcast op Soundcloud of Spotify.

David-Paul-Peters

David Paul Ramharak-Peters

David Paul Ramharak-Peters is journalist en podcastmaker.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.