Rebekka ( 21 jaar) staat derde op de lijst van Bij1 De partij opgericht door Sylvana Simons. Rebekka omschrijft zichzelf in haar drietrap als antikapitalist tot in de kist, queer vrouw met Indische roots en politiek probleemjongere. Wat houden deze labels in en welke invloed of toevoeging heeft dit op haar mogelijke positie in de Tweede Kamer?

dnvv_Rebekka-Timmer
Beeld door: Jan Waatze Schuurman Hess

We spreken over de radicale veranderingen in het onderwijs en het economische systeem waar Bij1 voor staat. Het onderwijs is nu volgens Timmer teveel ingericht op prestaties en te weinig op leren. “Willen we dat leerlingen kunnen pronken met tienen op hun rapport, of willen we dat ze de lesstof begrijpen?”

Ook het economische systeem moet om, stelt Timmer. Er wordt nu nog teveel vanuit winstbejag gewerkt, dat moet radicaal anders. Hoe vindt Bij1 aansluiting bij de huidige partijen in de Kamer?

Beluister de derde aflevering van de podcast op Soundcloud of Spotify.

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
David-Paul-Peters

David Paul Ramharak-Peters

David Paul Ramharak-Peters is journalist en podcastmaker.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.