Voor mij is mijn nani heel speciaal en zij symboliseert voor mij de ultieme vrouwelijke kracht. Ze is voor mij de sterkste vrouw ter wereld en zij is mijn bron van inspiratie. Als ik aan nani denk, dan denk ik aan onvoorwaardelijke liefde. Ik voel me ontzettend gezegend dat ik tijd met deze bijzondere vrouw mag doorbrengen.

Maar terwijl ik nani film realiseer ik me dat er zoveel ouderen zijn die niet eens beseffen dat het Navratri is. De meeste ouderen zitten alleen thuis, een uitje naar een tempel is voor vele ouderen een flinke onderneming en de meeste tempels zijn niet rolstoel- of rollatorvriendelijk. Wat weer bijdraagt aan vereenzaming van ouderen.

Hindoes krijgen van jongs af aan mee, dat het niet nodig is om naar een tempel te gaan om te bidden. Het is ook mogelijk om thuis te bidden. Voor minder mobiele ouderen is thuis bidden, in gezelschap van kinderen en kleinkinderen, een uitkomst. Al is het maar voor een uurtje. Jouw tijd kan van onschatbare waarde zijn in het leven van een bejaard persoon.

Deze video is een ode aan alle oma’s en opa’s!

Een gezegend Navratri

Mahesvari

mahesvari

Mahesvari Autar

CAMJO-journalist en eigenaar van DesiYUP

Mahesvari Autar is freelance CAMJO journalist. Zij heeft gewerkt voor diverse NPO programma’s als redacteur en programmamaker en is …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.