Myanmar Diaries is opgebouwd uit korte films van tien jonge, anonieme Birmese filmmakers en burgerjournalisten die de brutaliteit van de junta en het moedige verzet vastleggen. De film laat de ontwikkeling zien vanaf de militaire staatsgreep. Na landelijke protesten en burgerlijke ongehoorzaamheid en gewelddadige repressie waarbij duizenden vreedzame demonstranten werden opgesloten, groeide het gewapend verzet tegen de junta.

Organisch beweegt de film heen en weer tussen documentaire en fictie en vormt zo een naadloos geheel waarin de filmmakers creatieve manieren vinden om hun hoofdrolspelers anoniem te houden.

Myanmar Diaries is een uiterst urgente film in een tijd waarin Myanmar weinig meer in het nieuws is. De film, geproduceerd door ZINdoc, is mede mogelijk gemaakt door Nederlands Filmfonds en Fritt Ord en is een coproductie met KRO-NCRV/de Boeddhistische Blik en Ten Thousand Images (Noorwegen). De film werd eerder bekroond op de Berlinale, bij Movies that Matter en op het Human Rights Film Festival.

Bron: www.youtube.com

Myanmar Diaries is op donderdag 2 maart om 22.30 uur te zien in 2doc bij de Boeddhistische Blik | KRO-NCRV op NPO2

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.