Het programma is voor iedereen die snakt naar zuurstof voor de geest, legt Samuel uit. “Het is tijd om te lezen en leren, denken en dichten en vooral met een creatieve blik te bouwen aan een nieuwe wereld.”

In de eerste aflevering is componist en theatermaker Merlijn Twaalfhoven te gast. Eén van de grootste uitdagingen op dit moment is volgens hem hoe we samen het verschil kunnen maken. Als je mensen vraagt wat ze missen is dat geen materie, maar het samenzijn met anderen.

Mounir Samuel praat met hem over zijn nieuwe boek Het is aan ons – waarom we de kunstenaar in onszelf nodig hebben om de wereld te redden. Andere gasten zijn de Surinaams-Nederlandse kunstenaar Patricia Kaersenhout en de Syrisch-Palestijnse kunstenaar Oussama Diab.

Presentator Mounir Samuel (1989) is politicoloog, journalist, theatermaker en auteur. Hij werkt op de scheidslijnen van media, kunst en cultuur. Hij won diverse journalistieke prijzen en stond op de longlist van de European Press Prize. Op 1 december verschijnt zijn elfde boek bij uitgeverij Jurgen Maas: Noodzakelijke gesprekken – reflecties op een nieuwe wereld.

De Nieuwe Wereld is vanaf maandag 30 november wekelijks te zien om 23.25 uur bij de EO op NPO 2.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.