Marcel Musters had tot dit jaar een bloeiende acteercarrière: speelde in bekende films en series en stond in het theater met een succesvol theatergezelschap. Voor zijn laatste rol won hij een Gouden Kalf, die hij vanwege zijn burn-out niet zelf in ontvangst kon nemen. Vanonder een kleedje op de bank keek hij naar de uitreiking op televisie.

Die burn-out noemt Musters zelf een burn-in. ‘Er zijn delen verbrand in mij. Delen die niet meer bij mij passen.’ Na zijn burn-out in 2019 begon hij met een podcast, ‘De 100 Vrouwen van Marcel’, waarin hij in gesprek gaat met 100 belangrijke vrouwen uit zijn leven, van de vrouw van de tandarts tot zijn gymlerares van vroeger. ‘Ik heb alle grote levenswijsheden geleerd van vrouwen’, zegt hij daarover.

In 2012 overleed Marcels partner, acteur Jeroen Willems, onverwachts. Voor Marcel voelt het alsof hij nog steeds met hem in contact staat. ‘Hij vertelde me dat ik nu moest stoppen, en dat ik me anders dood zou werken.’ Nadat hij stopte, begon er een nieuw leven voor Marcel. Grote leermeester is zijn hond Mika: ‘Hij is mijn cadeau. Ik heb me nog nooit zo verbonden gevoeld met een ander wezen.’

De verwondering met Marcel Musters, zondag 31 december om 08.30 uur bij KRO-NCRV op NPO2

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.