Tot het Einde is een observerende en intieme serie over de laatste levensfase, door de ogen van de thuisvrijwilliger. Wat zijn hun drijfveren om mensen bij te staan aan het eind van hun leven? Wat levert het hen op? Tot het Einde neemt ons mee naar de bijzondere relatie tussen vrijwilliger en cliënt. Naar de kleine momenten en de grote gebaren. Naar de dingen in het leven die naarmate het einde nadert steeds belangrijker worden.

Aflevering 1 – 28 april

Psycholoog Suzanne krijgt een sterke band met Will, die graag geniet van het leven maar ook behoefte heeft aan een luisterend oor. Corné vraagt zich af hoe hij de vrouw van zijn cliënt Arie kan voorbereiden op een leven zonder hem en Judy beseft door haar cliënt Ayla dat het leven onvoorspelbaar kan zijn voor iemand met een terminale ziekte.

Aflevering 2 – 5 mei

Dineke wacht in plaats van maanden al jaren op haar dood, wat de band met haar vrijwilliger Lex complex maakt. Will praat open over het verlies van zijn dochter dertien jaar geleden. Vrijwilliger Suzanne bewondert zijn openheid, maar worstelt met het verlies van haar moeder. Ondertussen probeert Corné de gespannen situatie tussen Arie en diens vrouw Marianne zo goed mogelijk op te vangen.

TothetEinde_afl.2_Still_001_c_HUMAN

Aflevering 3 – 12 mei

Jacques, een oud-militair, zoekt steun in contact met zijn vrijwilliger Franklin, die ziet dat hij nu zienderogen achteruitgaat. Marianne bespreekt met Corné dat ze de gespannen sfeer rond de verzorging van haar man niet meer trekt. Cliënt Dineke heeft de datum van haar euthanasie al gepland. Lex support haar volledig, maar twijfelt hoe zeker Dineke van haar zaak is. Will moet weer naar het ziekenhuis voor een MRI-scan en is bang voor slecht nieuws.

Aflevering 4 – 19 mei

Marianne en Corné bezoeken Arie in het hospice. Franklin vervult de laatste wens van zijn cliënt Jacques: ze bezoeken samen het militaire graf van een gevallen kameraad van Jacques. Dineke zit in zak en as, want de datum van haar euthanasie ging niet door. Wills leven neemt een andere wending, en die bespreekt hij met Suzanne.

Tot het Einde is een coproductie van HUMAN en Tomtit Film. Gerealiseerd met steun van VPTZ Nederland.

Tot het Einde: vanaf zondag 28 april, 22:45 uur, HUMAN, NPO 2 en NPO Start. Meer informatie: human.nl/TothetEinde.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.