In dit tweeluik bij de EO op NPO2 gaat presentator Bright O. Richards op onderzoek in Ghana en Nederland.

4 juli – aflevering 1: Ghana

Het knispert en knettert van religie in Ghana. Geloof is er niet alleen op zondag. Het is een pensioenvoorziening, een sociaal vangnet en een plek om te feesten en te rouwen. De voorspelling is dat het Afrikaanse continent in 2025 de meeste christenen telt. Bright O. Richards dompelt zich onder in het Ghana van nu en vraagt zich af wat de sporen zijn van missie en zending. En welke gevolgen het kolonialisme heeft gehad. Eén ding is zeker religie is er booming business.

11 juli – aflevering 2: Nederland

In Ghana is religie booming business maar hoe is dat in het seculiere Nederland? Bright O. Richards ontmoet de tweede generatie Ghanese-Nederlanders. Ze zijn hier vaak al geboren èn getogen. Wat hebben ze meegenomen van hun Ghanese roots? Welke rol speelt hun geloof of hebben ze er juist afstand van genomen? En hoe resoneren in tijden van Black Lives Matter uitsluiting en racisme in hun persoonlijke levens? Met Amma Asante (politicologe en bestuurder), Richard Kofi (kunstenaar), Randy Kumi (evangelist), Oliver Yeboah (counselor) en Josephine Appia alias AdjoaMoon (spokenword artist).

Presentator Bright O. Richards

Bright O. Richards is acteur en theatermaker. Hij vluchtte in 1993 vanuit het door burgeroorlog verscheurde Liberia naar Nederland. In zijn geboorteland was hij een gevierde theater – en televisieacteur. Met een beurs van het UAF ging hij naar de theateracademie in Arnhem. Hij speelde daarna in diverse bekroonde producties, waaronder ‘As I Left My Father’s House’. Met zijn organisatie New Dutch Connections wil Richards oude en nieuwe Nederlanders met elkaar verbinden.

Regie: Wilberry Jakobs; Presentatie: Bright O. Richards; Redactie: Marnel Breure; Camera: Wiro Felix; Geluid: Mark Wessner; montage: Noël van Rens; Productie: Pauline Veltman; Eindredactie: Ida Overdijk.

Zondag 4 en zondag 11 juli om 22.05 uur bij de EO op NPO2.

0b7283c2-70e1-4e22-a3a0-f0b87b89e18d

TV-tip: Dood in de Bijlmer

Maandag 5 juli om 20.25 uur bij de EO op NPO2

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.