Ben je op zoek naar bezinning? Een wandeling in het labyrint helpt je de situatie waar je je in bevindt tegen een nieuw licht te houden. Je ontdekt je innerlijke wijsheid en neemt dat mee naar buiten. Tenminste – dat beweert Carin Wennink, die zichzelf drempelhoedster noemt. Het labyrint maakt van wandelen een afgebakend moment. Je bevindt je in een veilige ruimte waarbinnen je alles kunt laten voor wat het is. Mensen lopen het labyrint met een vraag, een droom, een mantra of een gebed. Ze doen dat op moeilijke momenten in hun leven, maar ook als een gewoon onderdeel van hun dagelijkse levensweg. Narsingh mag het uitproberen.

Maya-kalender
Verder reizend met zijn tuk tuk gaat Narsingh naar Lelystad, waar hij Kees en Barbara Visser-Roth ontmoet. Kees en Barbara hebben zich verdiept in het vinden van de betekenis van de Tzolkin. De Tzolkin is de heilige kalender van de Maya. Ze hebben ontdekt dat het pad van je leven, van iedereen op aarde, erin staat. Daardoor kunnen ze de kalender gebruiken als een praktische handleiding voor het vinden van ieders persoonlijke levensinvulling. Vandaag helpen Kees en Barbara Narsingh bij het vinden van zijn pad door middel van een persoonlijke reading. De Tzolkin helpt je dat in te zien en je weer op het juiste pad te zetten. Het is geen waarzeggerij of spirituele onzin, het is een ‘met beide benen op de grond’-methode. Op basis van je geboortedatum kunnen ze aan de hand van de tekens van de Maya-kalender een profiel maken van jou en je levenspad.

Voorouders
Zolang de trauma’s van onze voorouders niet zijn opgelost, vind je geen verlichting, volgens Maarten Oversier (foto boven) uit het Drentse Roden. Daarvoor moeten eerst de wonden van eerdere generaties geheeld worden. Maarten begeleidde als therapeut ‘voorouderheling’ al vele mensen op dit pad. Narsingh gaat met Maarten op bezoek bij de bekende TV-kok Herman den Blijker in zijn restaurant in Rotterdam. Maarten en Herman zijn al lang goed bevriend. Den Blijker vond het eerst maar onzin waar Maarten zich allemaal mee bezighield. Herman: “We zijn immers nuchtere Rotterdammers. Ik dacht eerst: die man is helemaal van het pad af.” Maarten: “Tegenwoordig stuurt hij mensen met problemen naar mij door!”

Iedereen Verlicht. Op zondag 6 maart om 16.25 uur bij omroep NTR op NPO 2

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.