Voor de serie reist Kefah Allush door onder andere Turkije, Frankrijk, Polen, Israël en Georgië. Hij verkent het leven van Jezus en de invloed van zijn boodschap op de wereld vanuit een nieuw perspectief. Onderweg ontmoet hij allerlei mensen die hem verder helpen in zijn zoektocht naar de invloeden van Maria Magdalena, Maria, Helena Augusta en Nino van Georgië.

“In de christelijke geschiedschrijving is de rol van vrouwen vaak ondergewaardeerd. In mijn eigen leven zijn diverse vrouwen van wezenlijk belang geweest,” zegt Kefah, “Hoe zit het dan precies met de rol van vrouwen in de verspreiding van het Evangelie? Ik was ervan overtuigd dat die rol groter moet zijn geweest, dan nu vaak wordt aangenomen. Daarom ben ik dit programma gaan maken, ik wil laten zien wat de grote invloed is geweest van de vrouwen, en dat zij meer erkenning verdienen.”

Online serie

Door de eeuwen heen is gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen een zoektocht. In de online serie ”De Vrouwen van Jezus” spreekt EO-presentator Marleen Stelling met Almatine Leene, Talitha Muusse, Franca Treur en Lisa Westerveld over wat het betekent om vrouw te zijn in de 21e eeuw. Waar is moed voor nodig? welke vooroordelen zijn er (nog steeds)? En waar moet nog een grote verandering plaatsvinden? De serie te zien op het YouTube kanaal van de EO, op donderdag 16 en 23 december komen nieuwe afleveringen online.

‘De Vrouwen van Jezus van Nazareth’ is van maandag 20 december tot en met donderdag 23 december om 22.05 uur te zien bij de EO op NPO2. De online serie ‘De vrouwen van Jezus in de 21e eeuw’ is nu al te zien op het YouTube kanaal van de EO.

Nog geen reactie — begin het gesprek.