Opgegroeid in een hindoegezin leerde Narsingh dat spirituele verlichting het uiteindelijke doel van het leven is. Allemaal proberen we steeds hoger te komen op de trap die leidt naar het ultieme geluk. Maar hoe doe je dat? En wat betekent het als je verlicht bent? In zijn tuk tuk gaat Narsingh op zoek naar mensen die antwoord kunnen geven op die vragen.

Zo gaat Narsingh op pad met universitair docent László Sándor Chardonnens om een magisch ritueel uit te voeren. Het lijkt een hoogst ongewoon gebeuren, een magisch ritueel op het universiteitsterrein, maar László wil zijn studenten juist meenemen in de wereld van de magie zoals die eeuwenlang gemeengoed was. En hij wil ze kritisch laten nadenken over magie, religie en wetenschap.

In de serie gaat Narsingh ook langs bij neurowetenschapper en ballerina Marieke van Vugt: “Het lijkt een hele bizarre combinatie, maar ballet helpt bij tegenslag op m’n werk. Dan zet ik een muziekje aan en dan ga ik even dansen,” vertelt Marieke, die ballet ‘balsem voor lichaam en ziel’ noemt.

Bij het water ontmoet Narsingh een jonge vrouw: Li An Phoa. Zij beleefde een intens spirituele ervaring op het moment dat ze in Canada water uit een rivier dronk. Sindsdien zet ze zich actief in voor schonere rivieren.

18sep-Li-An-Phoa-beleefde-een-intens-spirituele-ervaring-toen-ze-in-Canada-water-uit-een-rivier-dronk
Li An Phoa had een spirituele ervaring toen zei in Canada water uit een rivier dronk

En Narsingh heeft een bijzondere ontmoeting met de Indiase guru Móhanji. Hij zegt: “Ik ben wat jij vindt dat ik voor je ben.” Niet voor niets heeft hij aanhangers over de hele wereld, ook hier in Nederland.

In de nieuwe serie tot slot ook een bijzondere aflevering over de Bhagavad Gita. Narsingh ontmoet hierin drie mensen voor wie de Bhagavad Gita hun grootste inspiratiebron in het leven is. Er wordt wel gezegd dat deze bijbel voor hindoes voor iedere situatie in je leven een antwoord heeft.

Zondag 18 september start deze nieuwe zesdelige reeks van Iedereen Verlicht. Alle eerdere reeksen stream je hier op NPOStart.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.