De Hindoestaanse Rakhi (12 jaar) blijft het liefst zo lang mogelijk kind, maar dat is best lastig met een hardwerkende moeder, minder mobiele vader, dominante broer en drie drukke zusjes. Gelukkig kan ze bij de Nederlandse Peppe (11 jaar) wel haar speelse zelf zijn. Peppe kan juist niet wachten om een volwassen vrouw te worden en doet zich vaak stoerder voor dan ze is. Ze heeft het best gezellig met haar alleenstaande vader, maar in haar zoektocht naar haar identiteit mist ze toch een moederfiguur om zich aan op te trekken.

Rakhi en Peppe worden overvallen door hormonale veranderingen en complexe emoties en beleven daardoor allerlei absurde avonturen. Hierdoor leren ze om eerlijk naar zichzelf en elkaar te zijn en voor zichzelf op te komen. Soms komt hun vriendschap daardoor onder druk te staan, maar ze vinden hun weg altijd weer terug naar elkaar.

Voor scenarist Zainab Goelaman is het een extra gelaagde gebeurtenis. “Naar mijn weet is dit de allereerste keer dat er een volwaardig Hindoestaans gezin in een Nederlandse mediaproductie te zien is, met in de hoofdrol ook nog eens een meisje. Ik zie tot op heden niemand in films en series die op mij lijkt, dus dat is echt een unicum. Dit is de serie die ik heb gemist toen ik jong was. Dat gaat veel verder dan representatie alleen, het gaat ook over het omzetten van je kwetsbaarheid naar je kracht.”

Rakhi & Peppe stimuleert alle jonge meiden om in hun kracht te gaan staan. De serie nodigt op een veilige en humoristische manier uit om vragen te stellen over alle veranderingen waar ze op deze leeftijd mee te maken krijgen en biedt inzichten die kunnen helpen om zichzelf beter te leren kennen.

Rakhi & Peppe is vanaf 5 april t/m 10 mei elke woensdag te zien bij de NTR op Zapp.nl & Zapp-app en van 12 april t/m 17 mei, iedere week op het Zapp-YouTube-kanaal.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.