Stef Bos ontmoet in het programma mensen met een verleden van geweld, van verslaving of van gewoon ‘domme pech’. Mensen die in hun leven soms de verkeerde afslag namen en diep de afgrond in keken. Mensen die dankzij de naastenliefde van anderen weer uit het dal zijn geklommen.

“De mooiste bloemen vind je aan de rand van het ravijn, en op de rand ervan waken vaak engelen”, aldus Stef. “In elk leven zit een lied en de verhalen van de mensen die ik ontmoet zijn als zaadjes in mijn hoofd. Ze brengen iets teweeg bij me waardoor een lied ontstaat. In de nummers die ik voor deze mensen schrijf en voor hen mag uitvoeren zie ik welke spiegel zij mij voorhouden.”

In de eerste aflevering ontmoet Stef in de voormalige Bijlmerbajes Eric. Hij is net vijftig jaar, maar heeft een leven voor twee geleid, vol geweld, overvallen, verlies en verslaving. Eric: “Het was de haat die mij al op jonge leeftijd op het verkeerde pad bracht. Liefde heeft me er jaren later weer uit gehaald.”

De Maastrichtse Astrid is tot aan haar nek verlamd door MS. En daar zal het niet bij blijven. Toch kan ze op dit moment volop van het leven genieten. Stef wil weten wat haar geheim is. “Door mijn ziekte weet ik beter wat ik wil. En dat bevalt me heel erg goed”, aldus Astrid.

In de Pauluskerk in Rotterdam heeft Stef een ontmoeting met Abraham, die twintig jaar lang als ongedocumenteerde op straat leefde. Hoe voelt het als je geen vrijheid hebt en er eigenlijk niet mag zijn?

Kansfonds

De zevendelige serie wordt mede mogelijk gemaakt door Kansfonds. Deze organisatie richt zich op de meest kwetsbare mensen in onze samenleving en helpt waar niemand anders dat doet of durft. Ze steunen lokale initiatieven, bieden een vangnet en zoeken een oplossing voor de oorzaken die de problemen in stand houden. Belangrijke aandachtsgebieden zijn de zorg voor dak- en thuisloze jongeren en steun aan inloophuizen.

‘Serenade van Stef’ is vanaf vrijdag 6 november om 16.35 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO1.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.