In de Tweede Kamer zitten op dit moment geen afro-Nederlanders, geen openlijk transpersonen, geen rolstoelgebruikers. Van de 150 Kamerleden is één derde vrouw, maar niemand draagt een hoofddoek of hijab. Slechts één van de vijftien partijen die nu vertegenwoordigd zijn, is opgericht door mensen met een migratieachtergrond. Met deze opsomming de huidige volksvertegenwoordiging in de tweede kamer allesbehalve inclusief.

Na 17 maart kan dit veranderen; er staat een nieuwe generatie volksvertegenwoordigers klaar om het verschil te maken. Op diverse kieslijsten staan mensen van kleur; er melden zich nieuwe partijen als BIJ1 die opgericht zijn door mensen van kleur. Met NIDA doet ook een partij mee met een islamitische inspiratie.

Podcast

David-Paul-Peters

In de podcast “De nieuwe volksvertegenwoordigers” die Nieuwwij op maandag 1 maart lanceert, komen diverse politiek kandidaten aan het woord die de verschillende kieslijsten inclusief maken. Journalist David Paul Ramharak- Peters interviewt deze uiteenlopende personen.

Wat voegt het toe dat de kandidaat queer, van kleur, met beperking, vrouw of adoptiekind is? Waar staan deze kandidaten voor en weten ze dankzij hun achtergrond de partijstandpunten waar ze voor uitkomen beter te verdedigen dan de huidige generatie politici?

De podcast is te beluisteren via nieuwwij.nl, soundcloud en Spotify. Op 1, 4, 8, 11 en 15 maart verschijnen nieuwe afleveringen online.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.