Veenhuizen filmde Van de Kamp toen hij samen met Fouad Tijarti een gastles verzorgde voor een groep 7 op een islamitische basisschool. Tijarti is jeugdzorgprofessional van Marokkaanse afkomst en meervoudig wereldkampioen kickboksen. Hij houdt de kinderen tijdens de gastles voor dat ze vooral moeten samen werken. “Verbinding is heel belangrijk”, zegt Tijarti.

Van de Kamp en Tijarti willen het beeld dat moslims en Joden “een soort natuurlijke opponenten zijn”, ombuigen. Van de Kamp: “We zijn twee burgers in Nederland die elkaar opzoeken en samen er iets moois van willen maken.”

Bron: www.youtube.com

Saïd & Lody

Rabbijn Lody van de Kamp werkt al tien jaar samen met Saïd Bensellam om groepen met elkaar te verbinden. De samenwerking ontstond nadat Van de Kamp op straat in Amsterdam-West werd uitgescholden door Marokkaanse jongeren. Bensellam belde hem al snel met de vraag: ‘hoe gaan we dit samen oplossen?’ Uit die ene vraag groeide een samenwerking. Met kennisinstituut Movisie ontwikkelden ze de methodiek ‘Said & Lody, werken met Duo’s’. Hierin staat de dialoog met de ander centraal.

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.