In de video-serie ‘De Roots Van’ gaan we in gesprek met Nederlandse zangers/zangeressen en liedjesschrijvers over hun wortels. Waar komen zij vandaan? Wat kregen ze mee van huis uit? Wat inspireert ze? En waar geloven ze in? De muzikanten worden geïnterviewd door W!J-verslaggever Rogier Pelgrim die zelf ook artiest is. Rogier is bekend van De Beste Singer Songwriter van Nederland en winnaar van de Grote Prijs 2012.

In de zesde aflevering van ‘De Roots Van’ ontmoeten we Nynke Laverman. Als meisje uit een klein Fries dorpje trok ze ooit naar de grote stad Amsterdam om te gaan studeren aan de Kleinkunst Academie. Het was een grote cultuurshock voor Nynke. Uiteindelijk werd ze als zangeres bekend doordat ze de Portugese Fado in haar moedertaal, het Fries, ging zingen. Later combineerde ze haar poëtische Friese teksten met andere mediterrane muziekstijlen. En met succes: ze trad op in binnen- en buitenland en maakte vier albums.

Inmiddels woont ze weer in haar geboortedorp Weidum waar Rogier Pelgrim met haar in gesprek ging over haar Friese roots en haar liefde voor vreemde culturen.

Eerder interviewden we Akwasi, Ntjam Rosie, Angela Moyra, Sahand Sahebdivani en Rajae El Mouhandiz voor de serie ‘De Roots Van’. Deze filmpjes vind je hieronder.

Nog geen reactie — begin het gesprek.