Said Haouam is Marokkaan en werkzaam bij het project ‘Voorlichting in eigen Taal en Cultuur’. In samenwerking met de GGD en GGZ in Amsterdam Osdorp geeft hij opvoedcursussen aan Marokkaanse vaders: ‘Beter omgaan met pubers’. Vaders van verschillende leeftijden komen elke week in een buurthuis bij elkaar en praten met elkaar over de opvoeding van pubers en de problemen die dat met zich meebrengt.
W!J in Reprise: Marokkaanse vaders over het opvoeden van pubers

In de serie W!J in Reprise gaan de beste video’s uit ons archief opnieuw online. Vandaag: ‘Marokkaanse vaders over het opvoeden van pubers’.
Positief nieus wat mij betreft.
Mooi geschreven stukje. Ik ben het er helemaal mee eens. Het is toch niet normaal dat we ( ik ) tegenwoordig de hele dag in een kantoor zitten achter een beeldscherm. Om vervolgens thuis te komen en tv te kijken waarna je op internet het nieuws leest en gaat slapen.
Ik sluit me volledig aan bij Walter Hebing.
Ik ben student Pedagogiek en ik ben alle kenmerken van verschillende ‘soorten kinderen’ al tegengekomen en ook de manieren om deze kinderen weer zogezegd ‘normaal’ te krijgen.
Ik vroeg me laatst af waarom er zoveel met boeken gewerkt word. teveel theorie, terwijl in de praktijk elk kind uniek is. een kind krijgt niet meer de mogelijkheid om uniek te zijn. Het is al bestickert toen het net geboren was. Ik ben zelf ook nog jong, maar ik ben blij dat ik nog wel gespeeld heb in mijn jeugd. hutten gebouwd, bomen beklommen en pas thuis komen als de straatlantaarns aangingen.
Mijn nichtjes en neefjes hangen alleen voor de computer en televesie, maar ik denk niet dat dit geheel hun keuze is. er is gewoon geen mogelijkheid meer om gezond buiten te spelen en in deze consumptiemaatschappij moeten ouders wel hun kindjes doodverwennen, hoe moeten ze anders over hun schuldgevoel heenkomen om het feit dat hun kindje al in de Kinderopvang word geplaatst voordat het mama kan zeggen.
Naja ben al helemaal benieuwd wat de toekomst gaat brengen. Ik hoop dat ik als aankomend pedagoog toch enige verschil kan maken in de toekomst.
groetjes,
Khadija