Over de makers

De video #irritantevragen is gemaakt door Shaker Productions in samenwerking met Süeda Isik. Issa Shaker (mede-eigenaar Shaker Productions) is een videojournalist, documentairemaker en mediatrainer/-adviseur van Palestijnse afkomst. Zijn producties over maatschappelijke thema’s werden onder andere gepubliceerd door The New York Times en The Independent en vertoond in de tv-programma’s Pauw en RTL Late Night. Zijn eerdere video ‘Delete it’ kreeg ruim 40 miljoen views wereldwijd en werd bekroond met een award van UNESCO.

Süeda Isik is een Turks-Nederlandse journalist en geschiedenisstudent die zich inzet als activist tegen discriminatie en racisme.

Oprechte interesse

Süeda Isik: “We denken dat als een vraag uit oprechte interesse wordt gesteld, dit mensen dichter bij elkaar kan brengen. Maar een vraag die eigenlijk een verkapt (voor)oordeel is, creëert juist afstand.”

Video

Video: Irritante vragen… wat moet je ermee? #irritantevragenVooroordelen in de vorm van irritante vragen waar mensen met een islamitische of migratie-achtergrond dikwijls mee worden geconfronteerd. Dat is het onderwerp van een nieuw filmpje van Shaker Productions in samenwerking met journaliste Süeda Isik. Isik vraagt in dit filmpje aan zowel moslims als niet-moslims van welke irritante vragen ze het bestaan kennen, en gaat in gesprek over de impact hiervan. Süeda: “Ik heb hieraan meegedaan om voor verbintenis te zorgen, door ongewenste vragen en opmerkingen te delen, zodat ze bespreekbaar worden.”

Posted by Nieuw Wij on Monday, December 23, 2019
Video Bron: www.facebook.com
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.