Eind november maakte het bestuur van de Bezieling bekend dat de Bezieling na ruim tien jaar zou stoppen in ‘de huidige vorm’ maar dat er wel gesprekken gevoerd zouden worden met een aantal partijen. Een van die partijen was Volzin Magazine BV. In december is na een verkennend gesprek besloten om de Bezieling nieuw leven in te blazen door deze site een eigen plek te bieden op de website van Volzin. Over een vorm van betrokkenheid door Theo van de Kerkhof, hoofdredacteur van de Bezieling, wordt momenteel gesproken.

Van de Kerkhof is blij met de overname door Volzin: “Het is fijn dat ons werk van de afgelopen jaren in een nieuwe vorm toekomst krijgt. Ik denk dat er behoefte is aan bemoediging en inspiratie die past bij deze tijd. De veelzijdige christelijke spiritualiteit kan daarbij een hulpbron zijn. Je eigen traditie op een vrije manier serieus nemen en vruchtbaar maken voor het heden, dat is steeds de inzet geweest van de Bezieling en dat herken ik in Volzin.

Enis Odaci, directeur van Volzin Magazine BV, en Volzin-hoofdredacteur Greco Idema zijn eveneens blij met de overname: “Het is belangrijk om levensbeschouwelijke taal levend te houden en op dit punt komen de doelen van Volzin en de Bezieling goed overeen. Voor de nieuwsbrief-abonnees en schrijvers van de Bezieling betekent dit dat de artikelen van de Bezieling gewoon op Volzin.nl te vinden zullen blijven én dat er vele nieuwe artikelen geschreven kunnen en zullen worden. Het eigene van de Bezieling blijft zo behouden.”

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.