Op dit moment is hij werkzaam als hoogleraar Nederlands en Europees constitutioneel recht in Tilburg en als hoogleraar Mensenrechten aan de Universiteit van Amsterdam.

In 2010 baart hij opzien als hij zich tijdens het CDA-congres in Arnhem uitspreekt tegen de gedoogconstructie van een minderheidskabinet van VVD en CDA met de PVV. Hij ziet de rechtsstaat, die hem heilig is, in gevaar komen en kan niet anders dan zijn afkeur kenbaar maken. Naar zijn idee is er in Nederland een sfeer ontstaan waarin de ‘framing’ door Wilders sluipenderwijs wordt overgenomen door anderen. De reactie was: Wilders beledigt moslims. Maar daar gaat het volgens Hirsch Ballin niet om. Als je zoiets zegt, zet je – ook al is het nog zo goed bedoeld – een groep apart. Het gaat er om altijd inclusief te blijven denken. Als het respect voor anderen verdwijnt, verdwijnt ook het zelfrespect. Daarom zegt hij: “Wilders beledigt geen moslims, hij beledigt óns!”

In Het Vermoeden spreekt Ernst Hirsch Ballin over zijn geloofsleven, zijn gedrevenheid voor het recht en over zijn dierbare tekst. Hij heeft gekozen voor een fragment uit Genesis 22 over aartsvader Abraham die op het punt staat zijn zoon Isaäk te offeren.

https://www.npostart.nl/het-vermoeden/09-02-2014/POW_00639104
Bron: www.npostart.nl

Bron: IKON

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.