In de zomer is er tijd voor bezinning en het (her)lezen van boeiende artikelen en verhalen. De komende weken komen daarom op Nieuwwij.nl de meest inspirerende blogs – video’s, columns, recensies, interviews, verdiepende artikelen – van het afgelopen jaar langs. Vandaag: ‘De Roots Van… Akwasi’.

In de video-serie ‘De Roots Van’ gaan we in gesprek met Nederlandse zangers/zangeressen en liedjesschrijvers over hun wortels. Waar komen zij vandaan? Wat kregen ze mee van huis uit? Wat inspireert ze? En waar geloven ze in? De muzikanten worden geïnterviewd door W!J-verslaggever Rogier Pelgrim die zelf ook artiest is. Rogier is bekend van De Beste Singer Songwriter van Nederland en winnaar van de Grote Prijs 2012.

In de vierde aflevering van ‘De Roots Van’ ontmoeten we Akwasi, een bevlogen rapper uit Amsterdam van Ghanese afkomst. Binnenkort brengt hij zijn album ‘Daar Ergens’ uit met bewerkingen op liedjes van Bram Vermeulen. Samen met Freek de Jonge vormde Vermeulen ooit het beroemde duo Neerlands Hoop in Bange Dagen. Akwasi raakte gefascineerd door het werk van deze inmiddels overleden liedjesschrijver. De Amsterdamse rapper brengt zijn muziek uit onder zijn eigen label dat ‘Neerlands Dope’ heet. In deze video vertelt Akwasi over zijn Ghanese roots, over naar de kerk gaan in de Bijlmer, en de onafhankelijkheid van Ghana, en natuurlijk over zijn liefde voor Vermeulen.

Nog geen reactie — begin het gesprek.