In de video-serie ‘De Roots Van’ gaan we in gesprek met Nederlandse zangers/zangeressen en liedjesschrijvers over hun wortels. Waar komen zij vandaan? Wat kregen ze mee van huis uit? Wat inspireert ze? En waar geloven ze in? De muzikanten worden geïnterviewd door W!J-verslaggever Rogier Pelgrim die zelf ook artiest is. Rogier is bekend van De Beste Singer Songwriter van Nederland en winnaar van de Grote Prijs 2012.

In de vierde aflevering (deel 1 met Ntjam Rosie: hier, deel 2 met Angela Moyra: hier, deel 3 met Sahand Sahebdivani: hier) van ‘De Roots Van’ ontmoeten we Rajae El Mouhandiz. Deze zangeres brengt liedjes met invloeden van Soul en Jazz maar ook haar Marokkaanse roots steekt ze niet onder stoelen of banken.

Rajae maakte in haar leven radicale keuzes om haar muzikale dromen te kunnen verwezenlijken. Ze was negen maanden toen ze van een Marokkaans kustplaatsje naar Amsterdam verhuisde. Op haar vijftiende verliet ze haar ouderlijk huis omdat ze werd gedwongen te stoppen met ballet en muziek. Op haar zestiende volgde ze een opleiding aan het conservatorium maar halverwege de opleiding besloot ze hiermee te stoppen omdat ze met haar Marokkaanse roots een andere koers wilde dan de muziekopleiding haar kon bieden. In dit gesprek maken we kennis met een inspirerende en gedreven zangeres die een indrukwekkend levensverhaal heeft.

Bron: Nieuwwij.nl

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.