Bron: www.youtube.com

Geert Wilders wist in 2013 door zijn antidemocratische provocaties mensen waakzaam en alert te maken. Daardoor stond Artikel 1 van de grondwet volop in de belangstelling. “Maar de laatste jaren is het monument van dit wetsartikel, vlakbij de Tweede Kamer in Den Haag, amper tot niet schoongemaakt, niet goed onderhouden. Waarom eigenlijk niet?” schreef NieuwWij.nl destijds.

Betrokkenen bij de organisatie Eén land één samenleving gingen op 31 oktober 2013 over tot een grote schoonmaakactie, die vooral ‘symbolisch’ moest worden geïnterpreteerd.

Logo_15_jaar_NW_vector

Nieuwwij.nl-reporter Mahesvari Autar was bij de schoonmaakactie aanwezig en maakte het videoverslag. Aan regering en parlement werd duidelijk gemaakt dat Artikel 1 daadwerkelijk geldt voor allen die zich in Nederland bevinden. “Dit grondrecht geldt ook voor volwassenen en kinderen die via land, zee of de lucht op Nederlands grondgebied arriveren en om asiel vragen.” De aanwezigen droegen een sjaaltje, bloem, hoed of pochet om de positieve boodschap van de actie te onderstrepen.

In 2024 is de missie van Nieuw Wij urgenter dan ooit. Ben jij al Vriend (v/x/m)? Sluit je aan bij de beweging die verschillend verbindt!

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.