Vandaag, op 7 maart 2024, is er een bijeenkomt georganiseerd door het Oranje Fonds in het kader van het Joan Ferrier Emancipatiefonds, over het belang van empowerment, diversiteit en de emancipatie van meisjes en vrouwen. Alle reden om deze video’s, waarin thema’s aan de orde komen die vandaag nog steeds urgent en actueel zijn, te bekijken.

Bron: youtu.be
Bron: youtu.be

Ferrier studeerde orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Utrecht en werkte vervolgens bij het Sociaal-Agogisch Centrum van het Burgerweeshuis waar zij ten slotte coördinator werd van twee opvanghuizen voor Marokkaanse kinderen. Daarnaast was zij docente Transculturele pedagogiek aan de Hogeschool van Amsterdam en wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit van Amsterdam.

Toen in 1997 vier emancipatieorganisaties voor vrouwen besloten te fuseren, werd Ferrier per 1 januari 1998 directeur van het nieuwe Instituut voor Gender en Etniciteit, dat in de loop van dat jaar werd omgedoopt in E-Quality.

Na haar vertrek als directeur fuseerde E-Quality, kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit, met Aletta, instituut voor vrouwengeschiedenis. Inmiddels heet dit instituut Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis.

Logo_15_jaar_NW_ JPG_600x500 pixels

In 2008 werd Ferrier verkozen tot “zwarte vrouwelijke manager” van het jaar.

Ferrier werd geboren als dochter van Johan Ferrier, de eerste president van Suriname, en van Edmé Vas, lerares.

Ze was een oudere zuster van de politica Kathleen Ferrier, en was een jongere halfzuster van de socioloog Deryck Ferrier en de auteurs Cynthia McLeod en Leo Ferrier.

Lees ook

Joan-F2

Joan Ferrier op 60-jarige leeftijd overleden

Gistermiddag is Joan Ferrier, dochter van wijlen president Johan Ferrier en voorzitter…

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.