1. De 10-delige serie ‘De ideologie van de PVV’ van arabist Jan Jaap de Ruiter

“Erg interessante serie geworden. De Ruiter, arabist aan Tilburg University, ging op een zeer grondige manier te werk en dat werd breed gewaardeerd. De serie is door vele duizenden personen gelezen. Het boekje De ideologie van de PVV, een bewerking van de serie, was eveneens een succes: minimaal 2 drukken.” De serie vindt u hier.

2. De video ‘Multireligieuze pannenkoeken’

“Je ziet aan dominee Herman Koetsveld en Enis Odaci dat ze elkaar mogen. Dat er sprake is van echte vriendschap. Die mannen vind ik geweldig inspirerend. Erg goed dat ze nog steeds zo actief zijn, o.a. met hun interview-serie ‘De zeven zuilen’. En die grap meteen aan het begin van de video… wat een grappenmaker is die Enis.”

3. Generation Y-filmpje over bezoek moslima aan klooster

Halima Özen, ze werkte jaren geleden nog voor Nieuwwij.nl, bracht in 2011 een bezoek aan het Trappistenklooster in Berkel-Enschot. De manier waarop ze werd ontvangen door de abt, broeder Bernardus, en hoe hij haar rondleidde… Geweldig. Zelf ben ik een paar keer in dit klooster geweest, ik weet hoe open ze zijn voor andersgelovigen.”

4. Interview met Gretta Duisenberg

“Dit werd het meest gelezen interview ooit op Nieuwwij.nl. De kop was al zo uitdagend: ‘Ik vind antisemiet bijna een eretitel worden’. De Trouw, HP de Tijd, Elsevier… noem maar op, bijna alle media besteedden er aandacht aan.” Klik hier voor het interview.

5. Video-interview met Miek Pot

“Ik ken Miek niet persoonlijk, wel via Facebook. Ze lijkt me een aardige vrouw die volgens mij veel zinnigs te vertellen heeft als het gaat om kloosterspiritualiteit en de vertaling ervan naar de harde realiteit van alledag voor ‘gewone mensen’. Het werd een goed bekeken video.”

Morgen vindt u op Nieuwwij.nl de top-5 van Haydar Cakal, camera journalist.

Bron: Nieuwwij.nl

Greco Idema

Greco Idema

Eigenaar Bureau Intermonde

Greco Idema is eigenaar van Bureau Intermonde, een interreligieus advies- en organisatiebureau. De afgelopen jaren ontwikkelde hij (soms …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.