1. Interview ‘Uiteindelijk is kleding maar buitenkant’

“In dit interview krijgen we een kijkje in de keuken van de ISCON-beweging in Nederland. Kleding is bij vele religieuze stromingen een belangrijk thema, het is ook een teken van herkenning. Het zorgt ervoor dat de massa een individu ergens kan plaatsen. Maar het wel of niet dragen van traditionele kleding maakt iemand niet meer of minder toegewijd. ‘Ik heb de indruk dat steeds meer toegewijden, meer vanuit het hart het Krishna-bewustzijn volgen’, aldus Linda van den Akker.” Klik hier voor het interview.

2. Interview ‘Goede religie inspireert mensen, slappe religiositeit niet’

“Erken je eigen tekortkomingen en leer de ander makkelijker aanvaarden. Ontdek welke gaven in jezelf aanwezig zijn, je goedheid en talenten, en help je naaste om diens talenten te ontwikkelen. Dat zegt Henk Vroom in dit interview. Een inspirerend en must read vraag- en antwoordinterview door Robert Reijns waarbij compassie voor naasten centraal staat.” Klik hier voor het interview.

3. Column ‘Humor is de zuster van het geloof’

“Nieuwwij.nl heeft het afgelopen jaar creatieve invalshoeken en thema’s bedacht. Humor was mijn favoriete thema en deze column van Jean-Jacques Suurmond heb ik met ontzettend veel plezier gelezen. ‘Geloof lacht om vrome pretenties en gewichtigdoenerij. Geloof ontmaskert alle illusies, het ziet glashelder en eerlijk onder ogen wie we zijn: geen God, maar schepselen. Niets is zo realistisch als het geloof – en daarom kunnen we om onszelf lachen’. Prachtig verwoord.” Lees hier de column.

4. Column ‘Self-made goeroe – de overtuigende illusie’

“Persoonlijk heb ik helemaal niks met volgelingen die hun goeroes domweg achterna lopen. Daarom vind ik deze column van André Droogers ijzersterk, omdat die goed illustreert hoe sociale interactie in een groep kan ontstaan als men slechts de culturele kernmerken van een religie aanhangt. Lees hier de column.

5. Artikel ‘Bewustwording: modegril of manier van leven’

“Ik eindig mijn top-5 met een artikel van Ton Roumen over bewustwording en meditatie, omdat ik mezelf het meest herkende in dit stuk. ‘Er zijn veel mensen die vormen van yoga of meditatie beoefenen omdat ze bewuster en gezonder willen leven, zichzelf willen ontwikkelen en bij willen dragen aan een andere wereld. Mensen laten zich steeds vaker leiden door waarden als stilte, aandacht, duurzaamheid en genegenheid. Daar hoort een meditatieve leefstijl bij die erop gericht is negativiteit los te laten, je denken tot rust te brengen en de kwaliteiten van je hart te gebruiken. In essentie gaat het om een leven met liefdevolle aandacht’, zegt Ton Roumen.” Lees hier het artikel.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.