Bereid zijn om over de schuttingen heen te kijken, voorbij de eigen vooroordelen. Je blik verruimen en luisteren naar het verhaal van de ander. Elkaar ontmoeten om elkaars culturele en religieuze gebruiken en waarden beter te leren kennen. Samen bouwen aan een nieuw wij in de 21ste eeuw. De opdracht is onverminderd actueel.

Nieuwwij.nl is inmiddels uitgegroeid tot dé website van Nederland wat betreft levensbeschouwelijke en culturele diversiteit. Dat ging niet zonder slag of stoot. Immers, goed samenleven met mensen die verschillen – etnisch, levensbeschouwelijk, economisch – is geen sinecure. Verschillen verbinden gaat niet vanzelf. Het is hard werken, vooral aan jezelf, want mensen houden over het algemeen niet van verandering. En één ding is zeker: niet alleen de Nederlandse samenleving, ook de wereld is in de afgelopen decennia enorm veranderd.

Kortom: De missie van Nieuw Wij is nog lang niet voltooid. In dit jubileumjaar kijken we om en vooruit. Oude bekenden komen langs en nieuwe gezichten krijgen een podium. We verbinden praktische kennis met academische inzichten. De dit jaar ingestelde Karen Armstrong Leerstoel aan de Universiteit voor Humanistiek vervult daarin een rol, samen met studenten.

Hoe kijk jij/kijkt u terug op de afgelopen 15 jaar?

En het woord is ook aan de trouwe bezoekers van Nieuw Wij, met veel dank voor uw/jullie betrokkenheid. Hoe kijk jij/kijkt u terug op de afgelopen vijftien jaar? Waar lagen de eyeopeners en waar is werk aan de winkel? Terugblikken met het oog op de toekomst, vieren wat er al is bereikt en werken aan wat beter kan. Blijf ons volgen, laat je/u inspireren en deel ideeën met ons. Samen maken we de toekomst!

Bekijk hier het filmpje van hoe het allemaal begon op 1 december 2008.

Bron: youtu.be
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.