Met de publiekscampagne Ik Ben Én/Én! En Jij? laat Nieuw Wij zien dat elk mens meerdere identiteiten heeft. Je bent namelijk veel meer dan alleen je huidskleur, gender, afkomst of beroepsgroep. En als jij dat bent, dan zijn voor jou onbekende of vreemde anderen dat natuurlijk ook! Met de slogan Ik Ben Én/Én! En Jij? zeggen we samen dat niemand in één hokje te plaatsen is. Je zit als mens vol verschillen en juist daarom heb je met iedereen wel een overeenkomst. Doe ook mee en bekijk en deel de filmpjes!

Trailer van de Nieuw Wij publiekscampagne "Ik ben Én/Én! En jij?" Bron: youtu.be

Maak kennis met... Amma, Mostafa, Rolinka en Pete!

Nieuw Wij vroeg vier mensen naar hun veelheid aan identiteiten. In korte video’s vertellen ze erover. Zo is Amma Asante én feminist, én Ghanees, én Nederlandse én bestuurder. Pete Wu is journalist, én Chinees-Nederlands, én zoon, én activist. Mostafa Hilali is militair, én Amsterdammer, én vader én moslim. En Rolinka Klein Kranenburg is dominee, én geliefde, én schrijfster, én triatleet.

Bij elkaar geven deze vier diverse personen al zestien (!) aanknopingspunten om overeenkomsten te vinden! Nieuw Wij wil zo de verschillen verbinden. Amma, Mostafa, Rolinka en Pete zijn voor een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn. Wij vinden dat ook en hopelijk jij ook!

De vier gezichten van de En/En-campagne vertellen hieronder in korte filmpjes over hun diverse identiteiten. In welk filmpje herken jij je? Of is er een onderdeel dat je aanspreekt? Deel gerust deze filmpjes in het persoonlijke of zakelijke netwerk waarin je je begeeft.

Bekijk de video van Mostafa Hilali

Mostafa Hilali: "Ik ben én/én!' Bron: youtu.be

Bekijk de video van Amma Asante

Amma Asante: "Ik ben én/én!' Bron: youtu.be

Bekijk de video van Rolinka Klein Kranenburg

Rolinka Klein Kranenburg: "Ik ben én/én!' Bron: youtu.be

Bekijk de video van Pete Wu

Pete Wu: "Ik ben én/én!' Bron: youtu.be
divider

Waarom deze publiekscampagne?

Nieuw Wij Lab (2)

Het Sociaal Cultureel Planbureau vermeldt discriminatie in haar publicaties als serieus fenomeen dat de samenleving kan ontwrichten. Nederland lijkt onder invloed van media, politiek en ingrijpende maatschappelijke gebeurtenissen steeds verder te polariseren. Men is voor of tegen, denkt wit of zwart, links of rechts. Een van de gevolgen van deze opdeling is uitsluiting van mensen op basis van bijvoorbeeld gender, afkomst, kleur of levensbeschouwing.

Nieuw Wij deed onderzoek naar de vraag welke deskundigen en professionals de thema’s discriminatie en polarisatie op een effectieve manier tegengaan. We hebben een netwerk van 72 professionals in kaart gebracht die zich in diverse maatschappelijke sectoren bewegen: overheid, onderwijs, bedrijfsleven, media en vele maatschappelijke initiatieven. Op basis van hun werkmethoden is de conclusie: samenwerken, en het voorkomen van eendimensionaal denken over discriminatie, zijn belangrijke voorwaarden om discriminatie en polarisatie tegen te gaan.

Een samenvatting van het onderzoek is beschikbaar als download en heet Deskundigen en sociale vernieuwers in de aanpak van discriminatie en polarisatie.

In dit rapport heeft Nieuw Wij 72 deskundigen en professionals uit diverse sectoren (overheid, onderwijs, media, bedrijfsleven en maatschappelijke initiatieven) geïnterviewd. We onderzoeken hun werkwijze in de aanpak van discriminatie en polarisatie. Daarbij hebben we in een netwerkkaart gevisualiseerd hoe deze professionals met elkaar verbonden zijn. Wil je weten welke (deel-)identiteiten zij zelf aangeven te bezitten? Klik dan op onderstaande link!

Nieuw Wij Banner

Deskundigen en professionals over discriminatie en polarisatie

Nieuw Wij interviewde 72 deskundigen en professionals die allemaal op hun eigen manier op…

divider

VSBfonds

vsbfonds

Het onderzoek en de bijbehorende campagne vormen onderdeel van het project Nieuw Wij Lab. Dit project is door het VSBfonds mogelijk gemaakt. In het dossier Nieuw Wij Lab vind je alle informatie over de ins en outs van het Lab, het reeds genoemde onderzoek en de kansrijke vervolgstappen.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.