Het belang van de zoektocht naar een Nieuw Wij wordt sterker. Als Stichting Nieuw Wij wordt onze missie – het verbinden van verschillen – alleen maar urgenter. Niet alleen huidskleur, ook culturele en religieuze identiteit worden gebruikt als grond voor discriminatie en uitsluiting. Vormen van zelfgenoegzaamheid groeien en ook vooroordelen blijken hardnekkig.

Nieuw Wij wil niet alleen de vinger op de zere plek leggen, maar ook de positieve verhalen vertellen en delen. Want die verhalen zijn er gelukkig ook! Verhalen die hoop en inspiratie bieden, verhalen die helpen levensbeschouwelijke en culturele verschillen op een vruchtbare manier met elkaar te verbinden. Dat doen we met uiteenlopende publicaties op NieuwWij.nl maar ook door onze projecten als de Nieuw Wij Academy en het Nieuw Wij Lab  van waaruit in januari onze nieuwe campagne tegen polarisatie en discriminatie wordt gelanceerd onder de titel: ‘Ik ben EN/EN. En jij?’

Misschien bent u al Vriend of Vriendin van Nieuw Wij. Daar zijn we heel blij mee, en graag bedanken wij u voor uw steun in het afgelopen jaar! Bent u nog geen Vriend/in? Kijk dan op deze webpagina en bekijk de mogelijkheden.

Hoe dan ook: u kunt altijd een eenmalige (extra) nieuwjaarsgift overmaken aan Nieuw Wij. Daar zijn wij u zeer dankbaar voor. Uiteraard kunt u Nieuw Wij ook duurzamer steunen. Wij zijn een ANBI, waardoor uw gift aftrekbaar is. Maar misschien nog belangrijker dan dat: door Nieuw Wij te steunen draagt u bij aan een wereld waarin compassie het wint van angst, en waarin we verschillen verbinden en vruchtbaar maken.

Het afgelopen jaar was ook voor Nieuw Wij moeilijk. Als u wilt dat ons journalistieke platform in 2021 doorgaat, maak dan een bijdrage over op rekening NL50 TRIO 0338 4388 31 ten name van Stichting Nieuw Wij te Amsterdam onder vermelding van ‘Nieuw Wij 2021’. Of kijk op deze webpagina en kies voor de optie ‘Donateur’ en maak daar uw (extra) donatie over. Alle beetjes helpen. Dank u wel!

Manuela-Kalsky-2-c-Heilige-Zaken
Manuela Kalsky

Namens alle Nieuw Wij medewerkers wens ik u een gezond en gelukkig 2021 waarin geïnteresseerden hopelijk ook weer echt samen kunnen komen zoals bijvoorbeeld in december 2019 nog het geval was!

Manuela Kalsky,
Voorzitter Stichting Nieuw Wij

mk_foto

Manuela Kalsky

Oprichter en Bijzonder Hoogleraar

Manuela Kalsky richtte Nieuw Wij op als directeur van het onderzoekscentrum van de Nederlandse Dominicanen (DSTS). Zij was directeur, …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.