Toeval of niet, hij woont in Frankrijk (Gunsbach) in dezelfde plaats als zijn grote voorbeeld Albert Schweitzer. Hij doceert aan Academische Instituten in Luxemburg en Nederland, en de komende twee jaar is hij visiting professor Vrijzinnige Theologie van het Doopsgezind Seminarium. Het Doopsgezind Seminarium, is het academische opleidingsinstituut van de doopsgezinde geloofsgemeenschap in Nederland. Maar eigenlijk is hij een alleskunner. Hij is namelijk theoloog, filosoof, film- en theaterwetenschapper, onderzoeker en docent.

In Onderweg praat Elsbeth Gruteke met Chris Doude van Troostwijk over vrijzinnige theologie, de idealen van Albert Schweitzer en zijn grote liefde voor de natuur.

Vandaag staat in Trouw ook een interview met Chris Doude van Troostwijk. Klik hier (Blendle, betaald!) om dat interview te lezen.

Op 26 januari verzorgt Chris Doude van Troostwijk een lezing tijdens een studiedag van Op Goed Gerucht over pionieren. Klik hier voor meer informatie.

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

U kunt ons bereiken via de onderstaande links. Mocht u zelf willen publiceren op Nieuw Wij, stuur dan uw bericht per mail op, of maak …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.