Antisemitisme en immigratie in Nederland en West-Europa vandaag de dag: is er een verband? Resultaten en aanbevelingen van een vergelijkend Europees onderzoek

Tijdens de bijeenkomst zullen de onderzoekers, prof. Leo Lucassen en dr. Annemarike Stremmelaar, de resultaten van het onderzoek presenteren.  Ook zullen zij de uitkomsten van het overkoepelende West-Europese onderzoek toelichten. De studie, in opdracht van de Stichting Erinnerung Verantwortung Zukunft, Berlijn, onderzoekt de bewering dat recente migranten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika antisemitisme met zich meebrengen naar Europa. Het is gebaseerd op onderzoek in vijf landen: België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

De bijeenkomst biedt de gelegenheid om met elkaar de bevindingen en aanbevelingen van het onderzoek te bespreken: wat zijn de belangrijkste bronnen van antisemitisme in West-Europa vandaag? Wat is in dit verband de impact van recente immigratie uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika? En waar moeten de prioriteiten liggen in het bestrijden van antisemitisme nu en in de toekomst?

Programma:

14.30 – 15.00 uur: Inloop met koffie in de vide
15.00 – 16.30 uur: Presentatie in de Posthumuszaal gevolgd door vragen en reacties uit de zaal
16.30 – 18.00 uur: Borrel in de vide

Praktische informatie

Datum en tijdstip: donderdag 17 mei 2018 van 15.00 tot 18.00
Locatie: Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, Cruquiusweg 31, Amsterdam

We zien graag een breed scala aan perspectieven en visies vertegenwoordigd en verheugen ons als u wilt deelnemen. Aanmelden graag via Jacqueline.rutte@bb.huc.knaw.nl. Voor vragen en opmerkingen kunt u terecht bij Annemarike Stremmelaar, per mail of via 06-12849754.

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

U kunt ons bereiken via de onderstaande links. Mocht u zelf willen publiceren op Nieuw Wij, stuur dan uw bericht per mail op, of maak …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.