Voor een onderzoeksproject aan de Vrije Universiteit in Amsterdam zijn we op zoek naar stellen die met ons in gesprek willen gaan over het hebben van een relatie met iemand met een andere religieuze achtergrond. Wij zien hen als experts op het gebied van (inter)religieuze diversiteit en door met hen in gesprek te gaan willen we meer leren over de positie van verschillende religieuze en niet-religieuze tradities in Nederland.
Het project richt zich op stellen waarbij één partner christelijk is (opgevoed) en de andere partner joods, islamitisch, of niet-religieus is (opgevoed). Hierbij maakt het niet uit in hoeverre de partners zich als religieus identificeren en hoe/of dit vorm krijgt in hun dagelijks leven. We nodigen zowel heteroseksuele, als LHB/queer stellen uit om deel te nemen. Wij zijn benieuwd hoe jullie als stel keuzes maken binnen jullie relatie. Welke (religieuze) feestdagen vieren jullie? Participeren jullie in elkaars rituelen? Hoe gaan jullie om met voedselvoorschiften, of familietradities? En hoe maken jullie keuzes over het opvoeden van eventuele kinderen? Hiernaast zijn we ook geïnteresseerd in de reacties vanuit jullie sociale omgeving en de bredere samenleving op jullie verschillende achtergronden en hoe jullie hiermee om gaan.
Binnen het onderzoek worden alle deelnemers geanonimiseerd. Als je twijfelt of je tot de doelgroep behoort kun je contact met een van ons opnemen voor overleg en eventueel een voorgesprek. Na een eerste interview zullen we kijken of, en op welke manier, jullie eventueel verder zouden willen deelnemen aan het onderzoek.
Bij interesse en voor vragen kan er contact worden opgenomen met:
Islamitisch-christelijke stellen: Deniz Aktaş, [email protected] (promovendus)
Joods-christelijke stellen: Luca Naus, [email protected] (promovendus)
Christelijk-niet religieuze stellen: dr. Lieke Schrijvers, [email protected] (postdoc)
Dit is een door NWO gefinancierd project (2022-2026). Het project vindt plaats aan de Faculteit Religie en Theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en wordt geleid door prof. dr. Marianne Moyaert.
çok bilgilendirici bir yazı olmuş ellerinize sağlık teşekkür ederim