Het SCP publiceerde gisteren opnieuw een rapport over discriminatie op de arbeidsmarkt. De conclusie van het SCP is klip en klaar:

“Sollicitanten in de regio Haaglanden worden vanwege hun etnische achtergrond afgewezen. Werkgevers hadden meer interesse in de autochtone sollicitanten dan in de sollicitanten met een Marokkaanse of Surinaams–Hindoestaanse achtergrond met vergelijkbare kwalificaties. Autochtone sollicitanten hadden 34 procent kans op succes, terwijl Hindoestaans-Nederlandse sollicitanten 23 procent en Marokkaans-Nederlandse sollicitanten 19 procent kans op succes hadden.”

Het SCP geeft verschillende voorbeelden, ik citeer er één:

“Voor een baan als zelfstandig werkend kok solliciteren Michelle, Ahmed en Arun. Arun krijgt na een paar dagen bericht waarin hij bedankt wordt voor zijn sollicitatie, maar waarin ook wordt gemeld dat de vacature inmiddels is vervuld. In dezelfde minuut krijgt Michelle een e-mail van dezelfde persoon, waarin deze vraagt of Michelle kan bellen om een afspraak te maken voor een sollicitatiegesprek. Ahmed krijgt geen bericht.”

Het is te lezen in de publicatie Op afkomst afgewezen. Onderzoek naar discriminatie op de Haagse arbeidsmarkt.

Lees hier verder.

Bron: Republiekallochtonie.nl

Ewoud Butter

Ewoud Butter

Politicoloog

Ewoud Butter is politicoloog en werkt als publicist, onderzoeker en beleidsadviseur. Diversiteit, participatievraagstukken, mensenrechten, …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.