Zoals tegenwoordig steeds vaker, gaat de publicatie van het boek vergezeld van een eigen website. Daar kun je je eigen leiderschapskwaliteiten testen. Wat daar de wetenschappelijke waarde van is, weet ik niet goed, als je zelf je eigen beoordelaar bent. Maar ‘t is toch wel leuk om even te doen. Zelf scoorde ik op alle onderdelen positief, met uitzondering van één: roeping.

Hoe kan dat nou? Ik wist al zowat in de wieg dat ik dominee wilde worden, heb nooit wat anders gewild en zou ook nooit meer iets anders willen. En dan -0,333 op roeping? Het moet wel vanwege mijn eigen antwoord zijn. Hoe zit dat?

Ik ben inderdaad wat aarzelend over het woord ‘roeping’. Voor mensen die zich daarop beroepen, moet je meestal uitkijken. Zelf heb ik nooit iets bijzonders in die richting meegemaakt. Hoewel ik in mijn jeugd dikwijls met mijn moeder mee moest om bramen te plukken, heeft er nog nooit een stem uit het braambos zich tot mij gericht.

Bij mij is het niet zo gegaan, dat ik een roeping had en toen dominee werd. Maar eerder andersom: ik werd dominee, en dat bleek toen mijn roeping te zijn. Tot tevredenheid, ondanks de negatieve score…

profielfoto_Bert-Altena-2

Bert Altena

Predikant

Bert Altena (1963) is als predikant werkzaam in Vries en als stadspredikant in Assen. Hij promoveerde in de theologie en geeft regelmatig …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.