Toen de aanslagen op de Twin Towers plaatsvonden, kwam ik net thuis van een speelafspraak. Mijn ouders zaten geschokt voor de televisie, maar als elfjarige begreep ik de ernst van de situatie niet volledig. De volgende dag was de sfeer op school gespannen. Een klasgenoot vroeg: “Jouw ouders zijn toch ook voor Osama?” Op dat moment voelde ik me vervreemd van mijn witte klasgenoten en zij zich van mij. Ik werd gedwongen mijn ouders, mijn geloof en mijn bestaan te verdedigen. Mijn docent haalde me zelfs voor de klas om de discussie aan te gaan met een boze klasgenoot. Het onbegrip was groot.

In die tijd, en ook nu, waren er meer dialogen dan discussies nodig. In tijden van toenemende polarisatie is het belangrijker dan ooit om de verbinding met onze dierbaren te koesteren. Maar hoe kunnen we écht naar elkaar luisteren, begrip en empathie opbouwen, ondanks verschillen in achtergrond en ervaring, zonder vast te lopen in verhitte discussies?

White guilt als struikelblok

White guilt is het gevoel van schuld of ongemak dat witte mensen ervaren bij het besef van hun voordelen door hun huidskleur en de onrechtvaardigheden tegenover mensen van kleur. Dit schuldgevoel kan het moeilijk maken om naar de verhalen van anderen te luisteren. De omvang van racisme kan confronterend en overweldigend zijn, wat leidt tot een gevoel van machteloosheid en vermijding. Daarnaast kan white guilt de focus verleggen naar eigen schuldgevoelens in plaats van de ervaringen van anderen, en een gebrek aan begrip van systemisch racisme kan defensieve en boze reacties oproepen.

Dit schuldgevoel vormt een barrière voor open en empathische communicatie over discriminatie en racisme. Het is belangrijk om deze gevoelens te herkennen en te verwerken, zodat de focus blijft op het begrijpen en ondersteunen van anderen. In discussies over racisme en discriminatie wordt regelmatig benadrukt hoe cruciaal het is dat witte mensen leren luisteren naar de verhalen van mensen van kleur. Maar zelfs met de beste intenties blijft white guilt vaak een struikelblok.

Het is essentieel dat beide partijen actief bijdragen aan het overwinnen van deze barrière om verbonden te blijven en elkaars pijn te begrijpen. Maar: hoe doe je dat als persoon van kleur? Vanuit mijn persoonlijke ervaringen deel ik graag een aantal tips.

Vijf tips voor het bestrijden van white guilt

Veiligheid: Zorg voor een open en respectvolle sfeer. Laat weten dat je niet beschuldigt, maar ervaringen deelt en samen wilt leren.
Empathie: Toon begrip voor ongemak of schuldgevoelens en benadruk dat luisteren essentieel is voor verandering.
Persoonlijk: Vertel specifieke, persoonlijke verhalen in plaats van algemene beschuldigingen om inlevingsvermogen te vergemakkelijken.
Hoor en Wederhoor: Moedig de ander aan vragen te stellen en gevoelens te delen om het gesprek interactief te maken.
Waardering: Waardeer de inspanningen die mensen al doen om racisme te bestrijden, wat verdere betrokkenheid aanmoedigt.

Vijf richtlijnen voor het voeren van een dialoog

Er zijn ook dingen die je samen kunt doen om het gesprek over racisme en discriminatie soepel te laten verlopen. Dialoog in Den Haag, een Haagse organisatie die zich inzet voor dialoog en verbinding in de stad, formuleert een aantal belangrijke handvatten.

• Wees echt nieuwsgierig naar de ander.
• Geef geen mening over de ervaring van de ander.
• Waardeer de ander, ook bij verschil van inzicht.
• Kies voor je geluk in plaats van je gelijk.
• Durf in de schoenen van de ander te staan.

Met deze tips en handvatten hoop ik dat je het gesprek kunt aangaan op een manier die verbindend en helend is voor alle partijen. Door te luisteren zonder oordeel, empathie te tonen en onze persoonlijke verhalen te delen, kunnen we de brug slaan tussen verschillende perspectieven en ervaringen en streven naar een samenleving waarin we niet alleen onze verschillen omarmen, maar ook actief werken aan een rechtvaardige toekomst voor iedereen.

Kijk ook op de website van Dialoog in Den Haag.

echt luisteren portret_shereen_4_0

Shereen Siwpersad

Shereen Siwpersad is sinds 2021 werkzaam bij de stichting Initiatives of Change (IofC) als projectassistent, communicatiespecialist en …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.