Dat doen we graag samen met jullie. De tijd is rijp. Net als bij het kabinet gaat het ons de komende dagen om ‘de poppetjes’. We vormen een schaduwkabinet van gewone Nederlanders die een nieuwe Minister of Staatssecretaris kritisch gaan volgen op mensenrechtenbeleid. Ministers doen niets anders dan hun ‘collega’ minister kritisch volgen en daarover tweeten of facebooken. Kompass stuurt de meest originele berichten door.

Ga meteen aan de slag als minister, juist ook als je lid bent van VVD, CDA, CU en D66. Om je voor te bereiden op deze taak krijg je dagelijks of wekelijks de Kompass mensenrechtenmonitor van politiek en media. Meld je daarvoor aan via [email protected]

We hebben onder meer de volgende vacatures in ons kabinet:

 1. Minister-President
  Zorgt voor een concrete actieagenda op mensenrechten in Nederland en dat ministeries goed met elkaar samenwerken op mensenrechtenbeleid binnen Nederland.
 2. Minister van Onderwijs
  Zorgt er onder meer voor dat Nederlandse kinderen eindelijk aan de slag gaan met mensenrechteneducatie (rechten en plichten) en dat segregatie in het onderwijs actief wordt bestreden
 3. Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
  Zorgt er onder meer voor dat mensen in de Caribische delen van het Koninkrijk evenveel rechten hebben als in Nederland. Vooral de bijzondere gemeenten.
 4. Minister van Veiligheid en Justitie
  Zorgt er onder meer voor dat ongedocumenteerden in Nederland psychische begeleiding en een dak boven hun hoofd krijgen, zodat ze uiteindelijk kunnen deelnemen aan deze samenleving of terug kunnen keren naar het land van herkomst.
 5. Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
  Zorgt er onder meer voor dat Nederlanders uit de armoede kunnen geraken. Ook dat gaat om mensenrechten.
 6. Minister voor Ouderen en Familiezaken
  Treedt onder meer op tegen leeftijdsdiscriminatie. Mensen van boven de 45 zijn niet te oud.
 7. Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  Pakt onder meer racisme in het voetbal keihard aan. Voetbal verbindt en brengt samen. Oerwoudgeluiden zijn onacceptabel.
 8. Minister van Asiel en Migratie
  Zorgt er onder meer voor dat ook vluchtelingen in Nederland toegang hebben tot een eerlijke rechtsgang. Betrekt statushouders actief bij het beleidsvormingsproces.
 9. Minister van Buitenlandse Zaken
  Zorgt er onder meer voor dat Nederlanders naar Amerika kunnen reizen zonder Facebookdata en wachtwoorden af te staan.

Meer informatie:

 1. Lees hier een interview met René Rouwettee.
 2. Meer informatie over Kompass NGO vindt u hier.
rene-rouwette

Rene Rouwette

directeur Kompass

Profiel-pagina
Al 2 reacties — praat mee.