Bron: www.youtube.com

Sallux schrijft: “De manier waarop onze economie de afgelopen decennia is gevormd en geëvolueerd, bereikt haar grenzen op meerdere niveaus: ons milieu wordt geschaad, het klimaat verandert, de middenklasse neemt af en de armen hebben geen kans om een ​​zinvol leven op te bouwen. Het is de overtuiging van Sallux dat de economie de samenleving moet helpen, en niet moet dicteren, ten behoeve van een paar mensen. De economie moet ten dienste staan van de mensen en niet andersom. Het is een krachtige oproep tot eenheid en inclusie, en een herinnering dat we allemaal samen mens zijn. Als mensen delen we een gemeenschappelijke geschiedenis en samen moeten we een gemeenschappelijke toekomst creëren.”

“Er is altijd een kans op verandering. De Ierse rockband U2 zingt in hun I’ll go crazy if I don’t go crazy tonight: ‘Every generation gets a chance to change the world.’ Elke generatie maakt haar eigen keuzes. In deze tijd, waarin verschillende crises de krantenkoppen halen, is het belangrijk om de aandacht te vestigen op oplossingen. Sallux gelooft dat een gezonde sociale samenleving kan worden opgebouwd door gezamenlijke inspanningen. We kunnen en moeten het samen doen. En zo kan een goed en evenwichtig antwoord worden gevonden op de steeds groter wordende klimaatcrisis. De meeste problemen waar we nu mee te maken hebben, zijn te groot en te ingewikkeld om door één enkele leider op te lossen. Wat we nodig hebben, zijn inspirerende mensen die de innovatie en verandering kunnen voeden, voor een toekomst die de toekomst van ons allemaal zal zijn: ‘Being Human Together’.”

Sallux wil bruggen slaan tussen de tegenstellingen om zo een gemeenschappelijke basis te vinden. Sallux fungeert als de politieke basis voor de European Christian Political Movement (ECPM) waarin onder meer de ChristenUnie participeert. “Wij zien dat er een relationele benadering van het leven, de economie en de samenleving nodig is. We zoeken naar oplossingen en blijven niet aan de veilige kant van de status quo.”

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.