Over de enquête werd in NRC Handelsblad bericht en later in Trouw. Het was ook Trouw dat een bijdrage van mijn hand over de zaak publiceerde. Een Engelstalige versie van het artikel verscheen later op een blog van de Amerikaanse krant de Washington Post, die zelf ook al aandacht aan het onderzoek had besteed. Ik ga de gegevens en redeneringen in genoemde artikelen niet herhalen maar wil ze wel leggen naast andere ontwikkelingen.

Moslimvoormannen

Afgelopen dinsdag stond er een paginagroot artikel in de Volkskrant waarin moslimvoormannen Ibrahim Wijbenga en Yassin Elforkani centraal stonden. Kern van het verhaal was dat zij beiden van mening waren dat jonge Nederlandse moslims niet naar Syrië zouden moeten afreizen om daar op jihad te gaan, maar dat zij er veel beter aan deden hun talenten in Nederland in te zetten en er naar zouden moeten streven de Nederlandse samenleving als moslim te dienen. Hun stellingname is volkomen verkeerd gevallen bij de hard core jihadisten in Nederland die begonnen zijn beide mannen op internet te bedreigen. Het gaat zelfs zo ver dat genoemde jihadisten bijeenkomsten waar Wijbenga en Elforkani optreden verstoren en hen beiden daadwerkelijk fysiek bedreigen.

Lees hier verder.

Bron: The Post Online

Jan Jaap de Ruiter

Jan Jaap de Ruiter

Arabist

Jan Jaap de Ruiter (1959) is arabist en de Arabische taal is zijn grote -professionele- liefde. Het Arabisch is een van de twee ankerpunten …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.