Arjan-Broers1

Arjan Broers

Theoloog

Arjan Broers (1969) is journalist, schrijver, programmamaker en prediker. Hij studeerde theologie aan de toenmalige Katholieke Universiteit Nijmegen en maakt boeken, artikelen, websites, brochures, programma’s en communicatietrajecten, altijd en eeuwig (‘Ik kan het niet helpen’) met het oog op zin en betekenis.

Hij publiceerde onder meer ‘Geld en Goed. Lessen voor welwillende kapitalisten’ (2013), ‘Een dwaas bestaan. Gerrit Poels, broodpater’ (2009). ‘Wees niet bang. Het levensverhaal van bisschop Tiny Muskens’ (2004). ‘Dwarsliggers in naam van God’ (2002). Hij is redacteur van de website van de dominicanen in Nederland en is gastprediker in de Dominicus Amsterdam. Hij blogt over ouder en wijzer worden op www.debestehelft.nl.

Arjan is onderdeel van het schrijverscollectief van Claartje Kruijff, Theoloog des Vaderlands 2018. Daarover zegt hij: “Ik ben dol op zinnige gesprekken waarin niemand hoeft te winnen. Zulke publieke debatten zijn vrij zeldzaam, en zeker waar het religie betreft. De leerstellige en morele kant van religies trekken aandacht, ten koste van de wijsheidskant. Dat Claartje Kruijff haar podium als Theoloog des Vaderlands meteen meerstemmig wilde maken vind ik een gouden vondst, en dat ik een stem heb een eer.”

 

Recente artikelen van Arjan Broers