Marianne-Moyaert

Marianne Moyaert

Hoogleraar Comparatieve Theologie en Hermeneutiek van de Interreligieuze Dialoog

Marianne Moyaert (Leuven, 1979) is hoogleraar Comparatieve Theologie en Hermeneutiek van de Interreligieuze Dialoog op de Fenna Diemer Lindeboom leerstoel aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waar ze deel uitmaakt van de Sectie Godsdienstfilosofie en Vergelijkende Godsdienstwetenschappen. Daarvoor werkte zij daar al als deeltijds universitair docent.
Moyaert is eveneens onderzoekster met een Veni beurs van het NWO en werkt binnen het project: Crossing Borders: Interreligious Ritual Sharing as a Challenge to the theology of Interreligious Dialogue.
Daarnaast is ze gastdocent Postholocaust Theology/Jodendom en Christendom, verbonden aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen, KU Leuven.

Haar onderzoek spitst zich toe op de interreligieuze dialoog als een ethische, hermeneutische en theologische uitdaging.

Ze is de auteur van, onder andere, Leven in Babelse tijden. De noodzaak van een interreligieuze dialoog (Pelckmans, 2011), Fragile Identities. Towards a Theology of Interreligious Hospitality (Rodopi, 2011). en mederedactrice o.m. Worstelen met het woord. Tegendraadse bijbellezingen (Pelckmans, 2010). In September 2014 is haar boek In Response to the Religious Other. Ricoeur and the Fragility of Interreligious Encounters (Lexington Books, 2014) uitgebracht.

Recente artikelen van Marianne Moyaert