OW-NW-logo

OneWorld & Nieuw Wij

De platforms OneWorld en Nieuw Wij slaan de handen ineen en werken samen aan artikelen over de sociale trends van deze tijd. Dat doen we via onze gezamenlijke redacteur Sociale Trends, Kauthar Bouchallikht.

OneWorld is hét multimediaal platform (magazine, website, events) op het gebied van de grote uitdagingen van onze tijd zoals klimaatverandering, migratie en identiteit. OneWorld plaatst ons dagelijks leven in mondiaal perspectief met onderzoek, achtergrond, nieuws en opinie uit de hele wereld, maar biedt ook praktische informatie en tips voor wie de eigen omgeving duurzamer en eerlijker wil maken. OneWorld omvat niet alleen de grootste Nederlandse journalistieke site over een rechtvaardige wereld, met een onderzoeks- en datajournalistieke desk, maar ook de grootste fair career vacaturebank, een maandblad, netwerken en events. Zie oneworld.nl.

Nieuw Wij is hét platform (website, diensten in publieke en private sector) op het gebied van levensbeschouwelijke en culturele diversiteit. Als organisatie wil Nieuw Wij de verschillen verbinden en bijdragen aan een samenleving waarin iedereen zich thuis voelt. Dit doet Nieuw Wij door actuele maatschappelijke ontwikkelingen te signaleren en te agenderen. De belangrijkste thema’s voor Nieuw Wij zijn Superdiversiteit, Nieuwe Netwerken en de Waardengedreven Samenleving. Nieuw Wij biedt overheden, bedrijfsleven en onderwijs cursussen en trainingen aan, gericht op een meer inclusieve samenleving. Zie nieuwwij.nl.