Reinoud Beimers

Reinoud Beimers

Zakelijk leider van Nieuw Wij

Reinoud Beimers studeerde International Business en werkte als business developer voor diverse internationale organisaties in de financiële sector in Nederland, Engeland en Zwitserland. Na een aantal jaren nam hij ontslag om zijn zakelijk inzicht in te zetten voor een betere wereld.

In 2013 richtte hij zijn bedrijf Salève op en begon met de studie Theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij leidde het projectteam dat De Nieuwe Poort oprichtte, een sociale onderneming op de Amsterdamse Zuid As en leidde een aantal grote projecten voor het grootste netwerk van sociale ondernemers, genaamd Ashoka. Daarnaast was hij actief als bestuurslid van het CDA in Amsterdam, is hij mentor bij de Business Model Challenge van de ImpactHub en runt hij sinds 2009 een vastgoedbedrijf met internationale activiteiten.

Reinoud is trainer en adviseur (o.a. van de Protestantse Kerk) en sinds 2016 is hij zakelijk leider van het diversiteitsplatform Nieuw Wij. Zijn interesses liggen op het gebied van sociale innovatie, culturele diversiteit, religieus ondernemerschap en economische empowerment.