Grensoverschrijdende opmerkingen naar aanleiding van de actualiteit of gericht op een bepaalde minderheidsgroep zijn op veel scholen aan de orde van de dag. Denk bijvoorbeeld aan wat er in het heetst van de zwarte pietendiscussie wordt geroepen, maar ook aan radicale opvattingen over moslims en vluchtelingen en aan het alom bekende gescheld met homo of jood. Jongeren zijn vaak nogal recht voor hun raap in het ventileren van hun mening over iets of iemand anders, zeker als de groep waartoe zij behoren er net zo over denkt.

Nieuw Wij organiseert in de komende maanden drie trainingen ‘Effectief Nuanceren’ waarin je bewust raakt van jouw eigen ‘buttons’, je tools krijgt om zoveel mogelijk zonder oordeel te luisteren en waarin je leert om jongeren te laten reflecteren op de stelligheid van hun eigen gelijk. Alle onderwijsprofessionals (van PO tot WO) en andere belangstellenden zijn van harte welkom!

Wat is het?

Een training voor onderwijsprofessionals van schooldirectie tot docenten en OOP.

Doelen

Het bieden van vaardigheden aan onderwijsprofessionals in het voeren van lastige gesprekken met jongeren over actuele thema’s als het vluchtelingenvraagstuk, het Midden-Oosten conflict, de Zwarte Piet discussie, integratie in Nederland etc.

Voor wie?

Docenten, schoolleiders en onderwijsbetrokkenen uit het VO, MBO, HBO en WO, groepsgrootte max. 20 personen.

Door wie?

2 gecertificeerde trainers van Nieuw Wij

Waarom?

Steeds meer onderwijsprofessionals geven aan dat ze moeite hebben om meningen die in strijd zijn met de Nederlandse rechtstaat te nuanceren op een manier die duurzaam en effectief is. Deze training biedt uitwisseling, nieuwe inzichten en praktische vaardigheden.

Investering

€ 125,00 per persoon. Wij zorgen voor broodjes en drankjes.

Planning

  1. Amsterdam, 17 november van 10.00 – 15.00
  2. Zwolle, 29 november van 13.00 – 18.00
  3. Den Bosch, 11 januari van 13.00 – 18.00

Nadere informatie met betrekking tot locatie volgt bij aanmelding.

U kunt uw aanmelding mailen naar Agnes van der Sluijs.

Profiel Chantal 2021 thuis

Chantal Suissa-Runne

Adviseur

Chantal Suissa-Runne heeft diverse succesvolle programma’s opgezet omtrent het verbinden van verschillende groepen in de samenleving …
Profiel-pagina
Al 2 reacties — praat mee.