Archeologische vondsten, voorwerpen uit het oude Egypte, eeuwenoude modellen van de tempel van Salomo en Herodes, religieuze voorwerpen uit de joodse en christelijke traditie en zelfs geuren laten de bezoeker van het Bijbels Museum kennis maken met verhalen uit de bijbel.

Te zien is het beroemde 19de eeuwse tabernakelmodel, een prachtige reconstructie van het draagbare heiligdom dat de Israëlieten in de woestijn onder leiding van Mozes bouwden. Rond de maquette van de Tempelberg wordt duidelijk welke betekenis deze plek in Jeruzalem heeft voor joden, christenen en moslims. Kleitabletten, stukjes papyrus en archeologische voorwerpen vertellen de fascinerende ontstaansgeschiedenis van de bijbel, maar ook de eeuwenlange invloed van de bijbel op de Nederlandse samenleving is verbeeld.

Bijzonder museum in monumentale grachtenpanden
Het Bijbels Museum is gehuisvest in twee monumentale panden aan de Herengracht in Amsterdam. In 1662 bouwde de bekende architect Philips Vingboons de huizen in opdracht van de Amsterdamse koopman Jacob Cromhout. In deze bijzondere, sfeervolle behuizing wordt de unieke collectie getoond van een van de oudste musea van Nederland.

Educatief aanbod
Het Bijbels Museum heeft een gevarieerd educatief aanbod voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, voor volwassenen en overige groepen. Bij de vaste collectie en bij tijdelijke tentoonstellingen worden diverse producten en activiteiten ontwikkeld, zoals: lesbrieven, kijktochten, lezingen, speurboekjes, audiotours, workshops en rondleidingen.

Nog geen reactie — begin het gesprek.