Het Centrum Informatie en Documentatie over Israel – kortweg CIDI – werd in 1974 opgericht door de Joodse gemeenschap in Nederland. CIDI is een onafhankelijke Nederlandse stichting, die onlosmakelijk verbonden is met het democratische Israel. De organisatie komt op voor het recht op veiligheid van het Joodse volk, waar ook ter wereld.

Vanuit deze betrokkenheid rekent CIDI het tot zijn taken:
– de betrekkingen te versterken tussen Israel en Nederland i.c. de Europese Unie;
– een platform te bieden voor de vreedzame en harmonieuze ontwikkeling van de relaties tussen Israel en de Arabische wereld;
– de kennis over Israel en zijn inwoners te vergroten en te verdiepen;
– racisme, vreemdelingenhaat en antisemitisme te bestrijden met democratische middelen.

Onze periodiek, de Israel Nieuwsbrief, verschijnt twintig maal per jaar. Regelmatig brengt CIDI brochures uit en het archief staat open voor het publiek. In het archief vindt u informatie die sinds 1974 in binnen- en buitenlandse kranten is verschenen over Israel en het Midden-Oosten. Tevens vindt u er internationale tijdschriften, CD-ROMs van Israelische en Nederlandse kranten en een eigen datasysteem van gebeurtenissen in het Midden-Oosten sinds 1977. Het CIDI-archief biedt iedereen – wetenschappelijk onderzoekers, journalisten of scholieren – up-to-date informatie.

Een aantal malen per jaar organiseert CIDI bijeenkomsten en discussies met Israelische politici en/of anderen die de Israelische samenleving vertegenwoordigen. In samenwerking met vier universiteiten organiseert het CIDI ieder jaar een college over de buitenlandse politiek van Israel, waarmee studenten studiepunten kunnen behalen.

Contactinformatie:
Bezoekadres: geen
Postadres: Postbus 11646, 2502AP Den Haag
Website: www.cidi.nl
Contactpersoon: onbekend
Tel.: 070 3646862
E-mail: [email protected]

Nog geen reactie — begin het gesprek.